Velkommen til webhotelanmeldelser.dk. Vi anmelder webhoteller, der koster fra 11 kr./måneden og opad og har gode vilkår i forhold til forskellige behov.

At publicere en hjemmeside på internettet

For at publicere en hjemmeside på internettet, skal du igennem et par trin. Du skal fx vælge et webhotel og et domænenavn, men du skal også kunne lægge selve siden op.

Vælg webhotel & domæne

Når din hjemmeside er færdig og bare venter på at komme op på internettet, skal du vælge et webhotel og et domæne. Hvilket webhotel du skal bruge afhænger af, om du er privatperson, der har behov for webhoteller til din egen side, eller om det er din virksomhed, der har brug for tjenesten.

ONE til privatpersoner

Webhotellet One.com er en god udbyder for de fleste privatpersoner, eftersom det både er godt og billigt. One tilbyder både webhosting og domænenavn og er derfor perfekt, hvis du vil samle alt på et sted. Det er en innovativ leverandør, der har været på markedet siden 2002. I dag er det en af Europas mest succesfulde aktører, og de har rigtig fordelagtige tilbud.

Surftown for virksomheder

Er du ude efter et webhotel til din virksomhed, er Surftowns virksomhedspakke at foretrække. Den understøtter både PHP, ASP .NET, MySQL og Microsoft SQL.

FTP-program

FTP står for File Transfer Protocol og er en af de ældste og i dag mest populære filoverføringsprotokoller (en metode for at overføre filer mellem to forskellige computere). Det mest almindelige anvendelsesområde for FTP-programmer i dag er overførsel af filer fra ens egen computer til et webhotel, med det formål at publicere en hjemmeside på internettet.

Der er nogle forskellige FTP-prgrammer man kan downloade fra internettet. Et program der er meget populært, brugervenligt og desuden gratis er FileZilla Client. FileZilla fungerer med de fleste typer af Windows. Til Mac er der også både gratis og afgiftsbelagte programmer, eksempelvis NcFTP og FireFTP.

Ved selve opbygningen af dine HTML-sider, er det en fordel hvis du organiserer siderne, de tilhørende billeder og lignende i passende mapper. Husk at du skal have døbt forsiden, den side der skal læses automatisk, til index.html.

Det er altid lettere at holde styr på ting, hvis der er struktur bag. Husk at den struktur, som du bygger op når du laver hjemmesiden på din computer også skal overføres til den modtagende webside. Ellers kommer dine links ikke til at stemme, og dermed bliver siden ikke korrekt. Det betyder, at du ikke kan ændre navn på dine filer når de er lagt op.

Når du har åbnet FTP-programmet, vil du se et lille felt, hvor du skal udfylde nogle oplysninger.
Det er blandt andet navnet/adressen til din host, dit egen brugernavn og din adgangskode. Hvis programmet beder dig om at udfylde en port, skal den ofte være ”21”, når du benytter dig af FTP. Her er et eksempel på, hvordan vi tilslutter til webhotellet One.

Når du er indlogget, vil du få et nyt felt, der er opdelt i nogle kolonner. Kolonnerne ligger parallelt med hinanden, og man kan oftest bare trække eller klikke filerne over fra kolonnen, som repræsenterer din computer til kolonnen, der repræsenterer webhotellet, for at uploade dem.

Man kan også foretage en uplaoding til webhotellet med hjælp af andre programmer, men proceduren er i de fleste tilfælde mere eller mindre den samme.

Artikler - Uafhængige anmeldelser af Webhoteller. Copyright webhotelanmeldelser.dk 2019.

Hvad synes du om At publicere en hjemmeside på internettet? Skriv din vurdering.