Velkommen til webhotelanmeldelser.dk. Vi anmelder webhoteller, der koster fra 11 kr./måneden og opad og har gode vilkår i forhold til forskellige behov.

Brugervenlig hjemmesiden

Det første indtryk betyder meget og er afgørende for, om dine besøgende bliver på siden eller ej. Specielt hvis du vil have dine besøgende skal handle hos dig er det vigtigt at din hjemmeside signalerer professionalitet.

Når du laver du en hjemmeside er det vigtigt at den er attraktiv og tiltalende, men den skal også være brugervenlig og funktionel. Hvis din hjemmeside er forvirrende og svær at finde rundt på, så er der en risiko for, at dine besøgende vælger at vende sig til en anden udbyder, også selvom du måske har et exceptionelt flot design. Det er derfor du skal tage store hensyn til brugervenligheden. Tænk på brugervenligheden først, derefter grafisk design.

Struktur

Hjemmesidens struktur er utrolig vigtig. Det er den plan du har over hvilke undersider, der skal være med, og hvor de besøgende skal finde hvilken information. Det er ofte en god idé at have et panel eller et oversigtskort et sted på hjemmesiden, hvor den besøgende kan se sin egen position.

En velstruktureret side giver et professionelt indtryk og lokker den besøgende til at blive på siden og i sidste ende blive kunde. Tag kundens briller på – det der er selvfølgeligt for dig er sikkert ikke nær så selvfølgeligt for en potentiel kunde.

Navigationen på hjemmesiden udgør også en vigtig del af strukturen. Kunden skal hurtigt kunne gå frem og tilbage mellem de forskellige sider, undersider og kategorier. Udover oversigtskortet kan det derfor være en god idé at markere links, som kunden har besøgt i en anden farve, at skrive det link som kunden besøger mest i fed osv. For at øge brugervenligheden bør du også placere menuen, der hvor det ser mest naturlig ud. Dvs. der hvor den besøgende forventer at finde den. Mest naturligt er til venstre, sådan som vi har det. Tænk nøje efter før du placerer den et andet sted, da det kan forvirre den besøgende.

Brugervenlighed

Du bør også tænke på at ikke bruge alt for store filer (fx billeder eller lydklip), eftersom det kommer til at ramme den besøgende i form af lang loadingtid, og det kan virke meget forstyrrende. Der er mange, der sidder på ADSL-opkoblinger med lav hastighed omkring 0,5 mbit. Derudover øger antallet af mobile besøgende hele tiden, og for dem kan tilslutningshastigheden nogle gange være endnu lavere.

Hav gerne nogle funktioner som gør at teksten kan forstørres. Det er en stor hjælp for folk, der ikke kan læse små bogstaver. Brug også et typesnit, der er tilpasset webben, fx Arial eller Verdana. Det øger læsbarheden, og jo mere behagelig din kunde finder siden, desto mere interesse fatter vedkommende.

Design

Designet bør bl.a. være sammenhængende i sin stil og give et harmonisk indtryk, uden at de forskellige dele viskes sammen til ét. Billede og tekst bør ikke overdoseres, og de skal placeres klogt, Det er fx sværere at læse på en computerskærm, og teksterne bør derfor være inddelte i kortere afsnit.
Der skal ikke lægges tekst i billederne ved publicering. Det er både dumt for den besøgende og søgemotorerne, eftersom de ikke kan læse din tekst.
Du bør også tænke på, at forskellige skærmtyper viser siden på forskellige måder. Derfor skal du tilpasse den efter den mest almindelige skærm. De mest almindelige opløsninger er 1280×800, 1024×768 og 1280×1024. Man bør også kunne se din hjemmeside korrekt i så lav opløsning som 1024×768, som mange bærbare computere har.

Det meste er egentlig ret logisk. Du skal tilpasse udseende og funktion efter dine besøgende. Derfor skal en hjemmeside, der er beregnet til unge og en hjemmeside, der indeholder vigtig information for voksne selvfølgelig være forskelligt udformet. Gå ind på andre populære hjemmesider, og se hvordan de har bygget siden op.

Artikler - Uafhængige anmeldelser af Webhoteller. Copyright webhotelanmeldelser.dk 2019.

Hvad synes du om Brugervenlig hjemmesiden? Skriv din vurdering.