Velkommen til webhotelanmeldelser.dk. Vi anmelder webhoteller, der koster fra 11 kr./måneden og opad og har gode vilkår i forhold til forskellige behov.

Vælg det rigtige domænenavn!

Køb domæne? Vi anbefaler one.com til .dk adresser og Name.com til andre endelser så som .com og .net ved domæneregistrering. Den enkleste start for en hjemmeside med e-mail, er at købe domænet sammen med webhotellet. Hvis du tænker på at købe flere domæner, er name.com det bedste valg. Se forsiden for mere information om webhoteller.

Du har sikkert planlagt din hjemmeside i et stykke tid, og måske har du til og med bestemt dig for et navn. Domænenavnet er af stor betydning, og desto mere det siger om indholdet på din hjemmeside desto bedre. Har du en virksomhed er det nok bedst at bruge virksomhedens navn. På den anden side er det måske nemmere for kunden at huske noget, der er typisk for netop din virksomhed, men som ikke nødvendigvis indgår i navnet.

Sælger du fx smykker men har et virksomhedsnavn, der ikke fremhæver det, er det måske bedre at finde et domænenavn, der refererer til smykkerne. Mange mener at domænenavnet er en del af varemærket, og at det derfor er en væsentlig del af din virksomhed.

Du bør desuden tænke på at ikke vælge et domænenavn, der er alt for langt. Hvis du vælger et navn med mange tegn eller flere ord, bliver det besværligt for dine kunder at huske det, og dermed er chancerne for, at de vender tilbage mindre. Det perfekte navn er et forholdsvist kort navn, der er let at huske og let at stave til.

Hvorvidt dit domænenavn skal ende på .dk eller .com eller noget helt tredje, bør du blandt andet tilpasse efter hvilket sprog du har tænkt dig at skrive på. Er din hjemmeside på dansk, passer et topdomæne som .dk eller .com bedst. Har du derimod en engelsksproget side, er det bedre at have et engelsk topdomæne som .com eller .net. Det er også klogt at tage hensyn til, hvordan det fungerer med den øvrige del af navnet.

Det allervigtigste er, at domænenavnet er gangbart i almindelighed. At skifte domænenavn er meget forvirrende for dine besøgende og desuden omstændigt for dig selv.

Domænenavn og søgemotorer

Hvilket domænenavn du bruger er mindre vigtigt for søgemotorer som fx Google. Alle endelser kan få lige gode resultater. Tænk dog på, at nogle domæner er knyttede til visse lande – .se til Sverige, .dk til Danmark osv. Det bliver altså svært at få resultater i USA (google.com) med en .dk adresse. Nogle endelser fungerer i alle lande og er koblet til hjemmesidens emne. Nogle af disse er .com, .nu, .org, .net, .biz, og .me. Du kan se hvilket land dit domænenavn er koblet til i Google under Google Webmaster Tools.

Summering

* Vælg et kort navn.
* Det skal være let at huske og let at stave til.
* Vælg først .dk og derefter .com, hvis du henvender dig til det danske marked.
* Hvis du vil have en engelsk variant af din hjemmeside, skal du købe et .com eller et .net domæne.

Når du føler dig parat, så vælg et webhotel på forsiden og registrer domænenavnet samtidig (det ligger altid i samme bestillingsformular).

Artikler - Uafhængige anmeldelser af Webhoteller. Copyright webhotelanmeldelser.dk 2019.

Hvad synes du om Vælg det rigtige domænenavn!? Skriv din vurdering.